"Bir kıza birşeyi elde edemeyeceğini söyle,,Fazlasını istesin"

Güne 14.30 sularında gözlerini açarak başlayan birinden, öyle hemen verimli çalışmalar bekleyemessiniz, uyuduğu 11 saati bir atlatması gerekir önce. Sonra ne mi olur? Tv yi açmak gibi bir girişimde bulunur ve karşına ne çıkar dersiniz? Suburban Girl. Tabi bizdeki çeviri ne? Erkekleri Tavlama Sanatı. 14 ŞUBAT telaşı kendini film seçimlerinde bile göstermeye başladı ki, çok sevgili tv yetkililleri de "durun  durun 2 gün kala da insanlara bu sanatı öğretebiliriz diye düşünmüs olsalar gerek"...Ne kadar geliştik çeviride farkında mısınız? Yani ne başından, ne sonundan bu 3 kelime ile alakası olmayan bir filmi vizyona bu şekilde sokabilmek, ne büyük bir başarıdır... Elbette ki burda durup size filmi anlatacağımı veya eleştireceğimi sanmayın,,,Bunu yapan yeterince insan var bir dolu hemde dışarda biryerlerde. Kişisel yoruma gelince, evet, günün yarısında kalkınca izlenilesi, eğlenceli bir film diyebilirim çok dürüstçe size.
Ama asıl noktaya gelirsek, filmin bir yerinde şöyle bir şey duyuyorum "Bir Kıza birşeyi elde edemeyeceğini söyle, fazlasını İstesin." ve şimşekler beynimde çakıp çakıp duruyor. Çünkü doğru!  Buna hırs mı dersiniz, yoksa inat mı yoksa yanlızca dişilere özgü mü bilemicem, ama bana kalırsa haklı yanları oldukça yüksek. Fakatttttt, tek kafamı kurcalayan, bunu sadece Kızlar mı yapar???  İşte bu noktada olay tam bir münazara havasına giriyor ama hiç gerek yok :) Çünkü istemek öyle güçlü bir duygu ki, çogu zaman cins tanımıyor. tehlikeli de olabiliyor, can da yakabiliyor, ya da kimseye dokunmadan seni olmak istediğin yere bırakıveriyor usulca. Yani, bu şimdi 'insan' olmakla alakalı birşey değil de ne?
Yapamayacağına inanmak, kabul edilmesi zor olan eylemdir. İstediğin herhangi birşeyi elde edememek gibi. Olsun istersin, Neden olmasın ki dersin, benim de olabilir, neyim eksik, ben de yapabilirim diye diye sahip olmaya çalışırsın o her neyse, ama unutulan birşey yok mu ortada? Herşey Herkesin Olamaz ! İstemek, planlar yapmak, Hayaller kurmak, arzulamak belki de gerçekten yaşadığımızı hissettiren en güçlü duygular ama, içlerinden birinin olmaması, neyin sonu ki?? Koca bir Hiçin....
Fazlasını İsTeyen kızlar değil, Fazlasını isteyen hep biz, İnSANLAR...

Harika bir cUmartesi diliyorum herkese
B.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...